Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bagietkę pokrój na dwie równe połówki, które następnie pokrój wzdłuż na połówki tak, aby otrzymać cztery długie kromki.
Każdą kromkę przekrojoną stroną ułóż na rozgrzanym grillu i smaż do chwili zrumienienia.
Obierz cebulę, pokrój w półplasterki, a następnie zeszklij na maśle.
Pieczarki umyj, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Dopraw solą i pieprzem.
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Z natki oddziel same listki, z koperku piórka, a szczypiorek pokrój na kawałki o długości 1-2 cm. Tak przygotowane zioła wymieszaj z odrobiną oliwy.
Każdą zapieczoną kromkę posmaruj połową przygotowanego sosu. Na sos ułóż szynkę i na nią cebulę z pieczarkami.
Całość polej pozostałym sosem i posyp tartym serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190- 200°C i zapiekaj do momentu rozpuszczenia się sera i delikatnego zrumienienia się brzegów zapiekanki.
Tuż przed podaniem na każdą zapiekankę nałóż sałatkę z ziół.