Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostki bulionowe rozpuść w 1 szklance wrzącej wody.
Ryż i soczewicę ugotuj.
Cebulę obierz i posiekaj.
Filety pokrój w paski, podsmaż na oliwie z cebulą.
Kapustę umyj i drobno pokrój.
Połącz wszystkie składniki z bulionem, dopraw pikantnie pieprzem.
Przełóż do naczynia do zapiekania posmarowanego masłem.
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 25 minut.
Możesz podawać przyozdobione listkami bazylii.