Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.
Włożyć do posolonego wrzątku, gotować 5 minut.
Makaron ugotować w dużej ilości lekko posolonej wody.
Po 17 minutach gotowania zahartować makaron. Od razu wsypać połowę startego sera, dobrze wymieszać.
Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Pokrojoną w krążki cebulę lekko zrumienić na patelni.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć równą warstwę ziemniaków (lekko posypać je przyprawami). Wyłożyć cebulę, kiełbasę oraz makaron z serem. Całość zalać śmietaną zmieszaną wcześniej z surowymi jajkami i przyprawami. Na końcu posypać resztą startego sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 25 minut.