Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj al dente. Odcedź, przelej zimną wodą i pozostaw do obcieknięcia.
Szpinak przysmaż na maśle z dodatkiem połowy przypraw.
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Przysmaż cebulę na oleju i dodaj mielone mięso. Wszystko usmaż.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Wykładaj kolejno warstwami: makaron, szpinak i mięso. Czynność powtórz do uzyskania ostatniej warstwy, którą powinien być makaron.
Jajko rozbełtaj z mlekiem i pozostałymi przyprawami. Mieszanką zalej zapiekankę.
Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika. Zapiekaj przez 20 minut.
Wyjmij. Posyp wierzch startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 10 minut.
Po upieczeniu możesz posypać wierzch zapiekanki szczypiorkiem.