Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzej do 200°C (termoobieg 170°C).
Ziemniaki pokrój, ugotuj w mundurkach, obierz i pokrój na plasterki. Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój na cienkie krążki.
Na teflonowej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż cebulę. Duś przez 5 minut i dopraw solą.
W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż mięso mielone.
Dolej 250 ml wody i wsyp POMYSŁ NA... Rozrób, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj groszek.
Formę do zapiekanki nasmaruj 1 łyżką oleju. Wyłóż połowę plasterków ziemniaków, na tym rozłóż cebulę, polej sosem mięsnym i przykryj resztą plasterków ziemniaków. Oprósz serem i piecz w piekarniku przez około 25 minut.