Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
POMYSŁ NA... rozprowadź w 200 ml wody i 100 ml śmietany.
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry, jak na chipsy.
Fasolkę szparagową umyj, odkrój końce i ugotuj.
Filety pokrój w paseczki.
Cebulę obierz i posiekaj, a cukinię pokrój w plastry.
Na oleju podsmaż mięso, dodaj cebulę. Zeszklij. Dodaj koncentrat i keczup. Dopraw solą i pieprzem.
Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i układaj w dwóch warstwach: ziemniaki, mięso, cukinię (całość), fasolkę, ziemniaki i mięso.
Całość polej przygotowanym POMYSŁEM NA... i posyp serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 50–55 minut.
Podawaj udekorowane natką pietruszki.