Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obierz i ugotuj prawie do miękkości.
Cukinię pokrój w półplasterki. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej mielone mięso, aż się lekko zarumieni. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym wymieszaj z bulionem (1 kostka rozmieszana w ok. 250 ml wody) i wlej na patelnię. Dodaj czosnek, oregano, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Całość uzupełnij zielonym groszkiem, śmietanką oraz jajkiem.
Ugotowane ziemniaki pokrój w talarki i wymieszaj dokładnie z sosem. Całość przełóż do formy do pieczenia i posyp startym serem.
Piecz w temp 180°C przez ok. 30 minut.