Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki zetrzyj i wymieszaj ze startym serem.
Półbagietkę przekrój na pół i posmaruj cienką warstwą Sosu Czosnkowego WINIARY. Posyp dokładnie mieszanką sera i pieczarek.
Wstaw do piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.
Cebulę dymkę pokrój w plastry ok. 3-5 mm. Dodaj kilka kropli wody i wymieszaj. Dodaj mąkę i dokładnie opanieruj cebulkę. Pozbądź się nadmiaru mąki – najlepiej na sitku.
Smaż w rozgrzanym do ok. 170°C głębokim oleju, aż cebulka będzie rumiana i chrupiąca.
Bagietki polej Sosem Czosnkowym WINIARY i posyp prażoną cebulką. Możesz dodać też świeży szczypiorek.