Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do dużej miski dodajemy jajaka i mąkę. Ugniatamy ciasto.
Ciasto cieńko rozwałkowujemy i pozostawiamy do lekkiego przeschnięcia. Natępnie Zwijamy w roladkę i kroimy w paseczki.
Gotujemy w wodzie z olejem do czasu wypłynięcia.
Po ugotowaniu odcedzamy.
Makaron wykładamy na przyszykowaną blaszkę i posypujemy go cukrami.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i wykładamy na makaron. Następnie pokrywamy je cynamonem i cukrem.
Następnie przykrywamy jabłka ostanią warstwą makaronu.
Na makaron rozkładamy kawałki margaryny.
Pieczemy przez ok. 90 minut w 180 stopniach.
Po około godzinie przewracamy blaszkę na drugą stronę.
Upieczony makaron ma kolor złocisty, a jabłka są miękkie.