Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kawę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.
Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra).
Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Schłodzić.
Anna