Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i kminek oraz utartą na grubej tarce marchew. Zagotować.
Suszone grzyby umyć i zamoczyć przynajmniej na 1 godzinę.
Dodać grzyby do kapusty, wlać wodę w której się moczyły i gotować pod przykryciem do miękkości.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, wsypać posiekaną cebulę, podsmażyć.
Zasmażkę połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i ewentualnie solą.