Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawijaski z bakłażana to propozycja na obiad lub przekąskę, na którą skuszą się nawet najmłodsi. Zawijaski z bakłażana nadziewane serem feta, podane z Sosem pomidorowym WINIARY. Dodatkowo, podduszone zawijaski z bakłażana w Rosole Drobiowym WINIARY sprawią, że danie będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Roladki możesz dodatkowo udekorować pietruszką lub bazylią oraz tartym serem parmezan.
Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 wrzącej wody.
Zawartość opakowania Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Bakłażany pokrój wzdłuż na 6 plastrów (brzegi odetnij), lekko posól i pozostaw na 30 minut.
Po upływie czasu wytrzyj bakłażany ręcznikiem kuchennym.
Smaż bakłażany na patelni około 5 minut z obu stron.
Ser pokrój na 12 kawałków.
Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podduś na oleju.
Na plastrach bakłażana ułóż ser, zawiń.
Przełóż do cebuli, podlej bulionem i duś przez 10 minut.
Podawaj z ryżem i sosem pomidorowym.