Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana przekrój na 6 poprzecznych pasków (brzegowe odłóż).
Plastry oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pozostaw na 0,5 godziny.
Wytrzyj plastry bakłażana papierowym ręcznikiem i obsmaż na suchej patelni, aby zmiękły.
Filet przekrój na 6 pasków, lekko rozbij.
Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Na plastrach bakłażana połóż plaster mięsa, zroluj, a następnie owiń plastrem boczku.
Obsmaż na oliwie.
Dodaj posiekane cebulę i czosnek.
Duś razem przez 15 minut
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Wymieszaj sos z zawijaskami.
Podawaj z grubym makaronem lub ryżem.