Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla miłośników kuchni polskiej: doskonałe, słodko-ostre żeberka miodowo-musztardowe. Potrzebny nam będzie tylko POMYSŁ NA... soczyste żeberka, by upiec mięso wygodnie w woreczku, doprawione smakowitą mieszanką przypraw. Zanim się upiecze, zdążymy przygotować surówkę z białej kapusty lub sałatę ze śmietaną oraz ugotować ziemniaki.
Żeberka pokrój na paski z jedną kością. Posmaruj miodem i musztardą.
Oprósz żeberka przyprawą POMYSŁ NA ... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu (przy wyjmowaniu opakowania, uważaj by nie zgubić zapinki).
Woreczek zapnij dokładnie zapinką, rozprowadź przyprawę i włóż woreczek do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.