Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uwielbiana przez Polaków wieprzowina tym razem pod postacią żeberek w kapuście. Soczyste mięso dusimy w Bulionie na żeberkach WINIARY i w towarzystwie poszatkowanych kapusty i cebuli . Żeberka w kapuście nie są bynajmniej tradycyjnymi żeberkami, bo pod koniec duszenia doprawiamy je charakternym curry i rozgrzewającym imbirem.
Żeberka zrumień na rozgrzanej oliwie.
Cebulę obierz, posiekaj.
Kapustę poszatkuj.
Bulion rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
Do mięsa dodaj cebulę, bulion i kapustę, duś 40 minut.
Dopraw przyprawą w płynie, curry i imbirem.