Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wystarczy dorodna czerwona papryka, nieco pikantnego keczupu oraz niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... soczyste żeberka z cebulą i pietruszką - i już możemy przyrządzić pyszne, ostre żeberka z papryką. Pieczemy w praktycznym woreczku i podajemy prosto z piekarnika, z ziemniakami z wody oraz ulubioną surówką - łagodną lub pikantną. Pyszne zarówno z zieloną sałatą ze śmietaną jak porcją pomidorów w occie.
Żeberka pokrój na paski z jedną kością.
Posmaruj żeberka keczupem i posyp przyprawą z opakowania POMYSŁ NA ....
Paprykę umyj. Usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę.
Woreczek wyjmij z górnej części opakowania (uważaj żeby nie zgubić zapinki), przełóż do niego żeberka z papryką.
Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
Woreczek ostrożnie przetnij, rozchyl i pozostaw jeszcze na 5 minut do przyrumienienia.
Podawaj z makaronem z pełnoziarnistej mąki i surówką z białej kapusty. Żeberka możesz też posypac posiekaną natką pietruszki.