Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To danie przypadnie do gustu wielbicielom dań z żeberkami wieprzowymi! Warzywa ugotuj w Kostce mięsnej WINIARY i winie, a nabiorą słodkawego posmaku. Pieczony czosnek będzie idealnym dopełnieniem, duszonych w czerwonym winie, żeberek. Dodatek świeżego tymianku i rozmarynu nadadzą potrawie łagodnego, ziołowego aromatu. To smakowite danie warto przetestować podczas jesiennych chłodów i zwiększonego zapotrzebowania na ciepłe i sycące potrawy.
Czosnek zawiń w folię aluminiową i piecz około 30–45 minut w temperaturze 170–180°C.
Żeberka pokrój w duże kawałki, dopraw solą, pieprzem i obsmaż na oliwie.
Cebulę pokrój w piórka i dodaj do mięsa. Obraną marchewkę pokrój w grube talarki i dorzuć do reszty składników. Całość zalej czerwonym winem, a następnie dodaj świeże zioła, Kostkę Mięsną WINIARY oraz wcześniej upieczony i wyciśnięty czosnek.
Całość zagotuj. Następnie dolej około 500 ml wody. Duś około 2–3 godziny albo do czasu, aż mięso będzie miękkie. Duś jeszcze około 3–5 minut w powstałym sosie. Na koniec dopraw solą i pieprzem.