Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy w kosteczkę, a pora w talarki. Smażymy na złoty kolor na 1 łyżce oleju czosnkowego z ziołami. Może też być zwykły olej roślinny.
Bulion podgrzewamy w garnku i dodajemy do niego cebulę i pora. Marchewkę obieramy i dodajemy w całości jeśli jest mała, a jeśli większa to kroimy w talarki. W tym czasie makaron gotujemy al dente w osobnym garnku.
Warzywa myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jeśli używamy mrożonych to bezpośrednio wrzucamy je do gotującego się bulionu.
Doprawiamy zupę czosnkiem niedźwiedzim i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
Kiedy warzywa będą miękkie zdejmujemy z ognia. Drobno pokrojone warzywa gotują się dosyć szybko.
Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy.
Zupę podajemy z ugotowanym i odcedzonym makaronem , posypaną natką świeżej pietruszki.