Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać oczyszczone i drobno pokrojone pieczarki. Przyprawić do smaku. Dusić kilka minut.
Ziemniaki oraz cebulę obrać, opłukać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odlać nadmiar soku. Połączyć z pieczarkami, ketchupem i kaszą.
Białka ubić na sztywną pianę, łyżką połączyć z ziemniaczaną masą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku
Przełożyć do natłuszczonych silikonowych foremek. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temp.190 st. C.