Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki dobrze wyszorować szczoteczką. Następnie każdy zawinąć dokładnie w folię aluminiową.
Ułożyć na blasze, wstawić do gorącego piekarnika. Piec, aż będą miękkie (sprawdzać widelcem).
Gdy ziemniaki się pieką, obrać czosnek, przepuścić przez praskę. Masło wcześniej wyjęte z lodówki rozetrzeć w misce. Dodać czosnek i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę. Posolić i rozetrzeć tak, by otrzymać jednolitą masę.
Podajemy natychmiast. Ziemniaki można podać do pieczonego drobiu.