Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie do miękkości.
Odcedzić, przestudzić, obrać i pokroić w ćwierć plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Do cebuli dodać ziemniaki, chwilę razem podsmażać.
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je.
Kabaczka pokroić w ćwierć plasterki, ząbki czosnku w cienkie plasterki.
Kabaczka i czosnek dodać do ziemniaków z grzybami. Dodać też wszystkie przyprawy.
Wszystko smażyć razem, delikatnie mieszając, aż kabaczek zmięknie i zacznie się rumienić.