Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki opłukać, gotować chwilę, aby zmiękły. W tym czasie podsmażyć mięso mielone. Przygotować Pomysł na... według przepisu na opakowaniu.
Każdy ziemniak przekroić na 2 części, wydrążyć łódeczki, aby można było dodać nadzienie.
Zrobić nadzienie z: łyżki masła, mięsa mielonego, małej puszki czerwonej fasoli, soli, pieprzu, WINIARY Przepisu na zapiekankę serową, żółtego sera. Wszystkie składniki razem połączyć i tak powstałym farszem nadziewać ziemniaki.
Ziemniaki z nadzieniem ułożyć w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym, włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 30 minut.
Po około 20 minutach wysunąć naczynie, w każdego ziemniaka wbić jajko, zapiekać, aż jajko się zetnie.