Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki bez obierania dobrze wyszoruj. Obgotuj w mundurkach, w osolonej wodzie około 10 min. Przestudź.
Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką i koperkiem, dopraw solą.
Każdy ziemniak nakrój na krzyż, nałóż łyżeczkę masła ziołowego, posyp ziołami prowansalskimi i zawiń w folię aluminiową. Połóż na kratkę na rozgrzany wcześniej grill.
Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków. Sprawdzaj, czy są gotowe za pomocą długiej wykałaczki.