Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.
Wsypać do garnka i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.
Na patelnię włozyć masło, rozgrzać.
Wsypać posiekaną cebulę.
Dodać boczniaki, podsmażyć. Doprawić do smaku przyprawą Ziarenka.
Na patelni rozgrzać smalec.
Wsypać półmiękkie ziemniaki. Smażyć, aż lekko się zarumienią.
Połączyć z boczniakami i cebulą. Doprawić solą i pieprzem, a na końcu ziarenkami.
Wymieszać i smażyć przez kilka minut.
Szczypiorek umyć i drobno posiekać.
Podsmażone ziemniaki przełożyć na talerze. Obficie posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.