Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę siekamy w kosteczkę, razem z papryką solimy i odstawiamy na 3 godziny.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą i obgotowujemy około 10 minut.
Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy. Do wrzącej zalewy wrzucamy odciśniętą paprykę z cebulą. Gotujemy 5 minut.
Następnie dodajemy pieczarki i znów gotujemy 5 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.