Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zioła drobno siekam.
Dymkę kroję w drobną kostkę, podduszam na maśle w rondlu o grubym dnie.
W tym czasie jaja przepiórcze wstawiam go gotowania, gotuję 3 minuty, zalewam zimną wodą, obieram ze skorupek.
Dodaję do rondla posiekane zioła (odrobinę zostawiam do dekoracji) i chwilę duszę.
Dodaję mąkę owsianą, dokładnie mieszam i podlewam gorącym wywarem ciągle mieszając, żeby nie powstały grudki. Zagotowuję, zestawiam z kuchenki.
Dodaję do rondla zahartowaną śmietanę, mieszam. Doprawiam zupę solą, białym pieprzem i szczyptą cukru i gałki muszkatołowej.
Zupę podaję z połówkami jaj przepiórczych, posypaną świeżymi ziołami.