Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
Przygotowujemy farsz. Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu czosnkowego WINIARY. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
Podajemy posypane pestkami granata,