Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszaj wszystkie przyprawy z olejem i przeciśniętym czosnkiem.
Natrzyj mięso marynatą i skrop sokiem z cytryny.
Wstaw indyka w naczyniu do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 50 min.
Miód rozpuść z trzema łyżkami sosu z indyka i polej nim mięso.
Piecz jeszcze 5 min.
Indyka pokrój na plastry i podaj z sosem czosnkowym. Po wystygnięciu jest idealny na kanapki, także z sosem czosnkowym Winiary.