Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wlać mleko, wodę, 1 łyżkę oleju i roztrzepane jajka.
Wsypać 1 szklankę mąki, cukier wanilinowy, cukier, proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać.
Następnie dodać pozostałą mąkę, obrane i pokrojone na kawałki jabłka i borówki.
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuszki podawać z bitą śmietaną.