Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpocznij od zagniecenia ciasta z podanych składników (możesz je zrobić dzień wcześniej).
Ciasto podziel na 3 równe części, upiecz każdą oddzielnie na blaszce na złoty kolor w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
Budyń ugotuj w mleku wraz z mąką krupczatką i ziemniaczaną, ostudź.
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i żółtkiem na puszystą masę, stopniowo dodawaj zimny budyń.
Pierwszy placek posmaruj dżemem, a drugi i trzeci kremem.
Placki połóż jeden na drugim, wierzch możesz posmarować polewą czekoladową.
Podawaj na drugi dzień po przygotowaniu.