Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żołądki obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić i podsmażyć na oliwie.
Obrane warzywa pokroić w makaronik, cebulę w kostkę, połączyć z żołądkami, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości z dodatkiem posiekanego czosnku.
Miękkie żołądki połączyć z koncentratem pomidorowym, zagotować, odstawić.
Dodać masło i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką, wymieszać.