Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyć, osączyć, pokroić na 4 porcje.
Każdy kawałek mięsa rozbić cienko na płaty.
Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić opłukać, osączyć, pokroić na półplasterki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pieczarki z cebulą, solą i pieprzem, udusić na tłuszczu, do odparowania sosu, ostudzić.
Na każdy płat mięsa nakładać pieczarki z cebulką, zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczkami.
Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, osmażyć zrazy ze wszystkich stron na rumiano.
Zrazy przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu, pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec duszenia, rozrobić sos pieczeniowy w 300 ml wody, dodać do zrazów, gotować jeszcze przez 15 minut.
Wyjąć wykałaczki, ułożyć zrazy na talerzu, polać sosem pieczeniowym. Podawać z kaszą gryczaną.