Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce wymieszaj startego ogórka z marchewką, posiekaną śliwką oraz musztardą.
Mięso dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
Na blacie rozwiń folię spożywczą, ułóż na niej kulkę mięsa i uformuj płaski kotlet. Na wierzch nałóż około 1,5 łyżki musztardy z warzywami.
Na dłoni umieść kotlet na folii i uformuj zrazy, zawijając ciasno w folii. Włóż do lodówki na 15 minut, by lekko schłodzić, po czym zdejmij folię i obtaczaj każdy kotlet w mące. Przekładaj do naczynia żaroodpornego.
Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w rondlu na oleju.
Przygotuj bulion, dodając kostkę do pół litra zagotowanej wody. Przelej do rondla.
Pozostały Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozrób w pół litra zimnej wody i dodaj do całości. Dodaj grzyby, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut.
Powstały sos wylej na zrazy do naczynia żaroodpornego. Duś pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.