Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój schab w plastry grubości ok. 1,5 cm i rozbij je mocno. Każdą bitkę posmaruj musztardą z jednej strony.
Pokrój w cząstki cebulę i ogórki. Następnie przygotuj boczek krojąc go w paseczki, z chleba natomiast okrój skórkę - będzie nam potrzebna.
Układaj na każdej bitce - po stronie przesmarowanej musztardą - po kawałku cebuli, ogórka, chleba i boczku. Następnie zwiń bitkę w zraz i zepnij wykałaczką lub zwiąż sznurkiem.
Każdy zraz obtocz w mące i połóż na patelnię na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania złotego koloru. Kiedy zrazy będą się obsmażać, Ty w tym czasie przygotuj bulion.
Przełóż usmażone mięso do brytwanny i zalej bulionem. Dodaj suszone grzyby i przyprawy do smaku. Duś do uzyskania miękkości. Podawać z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!