Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na minimum godzinę.
Po tym czasie odlej wodę, a grzyby pokrój w plasterki. Posiekaj cebulę i 2 ząbki czosnku.
W garnku na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę z posiekanym czosnkiem. Dodaj pokrojone grzyby. Smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Warzywa i grzyby zalej 700 ml wody. Całość zagotuj.
Zupę borowikową WINIARY rozpuść w 300 ml zimnej wody, wlej do garnka i wymieszaj.
Zupę gotuj jeszcze 5 minut.
Następnie dodaj słodką śmietankę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z chrupiącą bagietką, posmarowaną przekrojonym czosnkiem oraz świeżym tymiankiem.