Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na zupę pachnącą lasem lub wakacjami u dziadków? Sięgnij po przepis na Zupę borowikową Szlachetne Smaki (dawniej „Jak u mamy”) WINIARY z kaszą pęczak i smażoną cebulką. Złota cebulka prosto z patelni pogłębi smak zupy, a dodatek kaszy pęczak z dużą ilością błonnika sprawi, że będzie ona wyjątkowo sycąca. Zupa borowikowa z kaszą pęczak i smażoną cebulką to właściwy wybór, jeśli chcesz przygotować szybką i treściwą, tradycyjną zupę.
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę posiekaj w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, lekko osól i smaż na ciemnozłoty kolor.
Grzyby pokrój w plasterki.
Usmażoną cebulę dodaj do kaszy, dopraw solą i pieprzem do smaku i wymieszaj.
Plasterki grzybów smaż partiami na patelni z odrobiną oliwy, tak, aby się zrumieniły, a nie udusiły.
Zupę borowikową WINIARY przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Przed podaniem zupy nałóż do miseczek porcje kaszy i po kilka plasterków grzybów.