Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój w kostkę, zmiksuj lub zmiel w maszynce do mięsa.
Dodaj jajko, bułkę tartą i masło.
Dobrze wyrób lub zmiksuj razem.
Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj 4 klopsiki i gotuj w posolonej wodzie około 10 minut.
Zawartość opakowania Zupy borowikowej WINIARY dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę podawaj z klopsikami, posypaną natką pietruszki.