Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Grzyby dokładnie oczyść, opłucz z piasku i innych zanieczyszczeń, osusz na ręczniku papierowym i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej masło i oliwę i podsmaż cebulę, następnie dodaj grzyby. Smaż na większym ogniu przez ok. 5 minut mieszając.
Przygotuj bulion (na 1.5l powinno wystarczyć ok 4.5 łyżki), powinien być gorący. Bulion zagotuj i wlej do garnka z grzybami. Gotuj ok. 20 minut.
Zestaw garnek i dodaj śmietankę. Zupę grzybową dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawaj z ugotowanymi łazankami, posypaną posiekaną natką pietruszki.