Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i pietruszkę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Buraka pokrój w kostkę.
Zalej wodą (ok. 3/4 litra do 1 litra) i gotuj ok. 10 minut, dodaj dwie kostki Bulionu drobiowego.
Następnie dodaj posiekaną, wcześniej umytą, botwinkę. Gotuj do miękkości.
Śmietanę zahartuj paroma łyżkami gorącej zupy i dodaj do garnka. Dopraw do smaku.
Przed podaniem posyp talerze szczypiorkiem albo koperkiem. Może też dodać jajko.