Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuł oczyść, podziel na różyczki i wrzuć do wrzącej posolonej wody, dodaj cukier. Gotuj na wolnym ogniu na 3-5 minuty. Odsącz, przelej zimną wodą.
Zawartość opakowania Zupy Brokułowej Bukiet Warzyw dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
Czosnek oczyść i pokrój w drobna kostkę. Dodaj do zupy, dopraw pieprzem.
Fetę pokrój w kostkę. Płatki migdałów upraż.
Zupę rozlej do bulionówek, podaj z fetą, różyczkami brokuła i płatkami.