Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa buraczkowa to idealna propozycja zarówno dla mięsożerców jak i wegan, gdyż jest ona bezmięsna. Fantastyczny smak i aromat zupy przywołują wspomnienia z dzieciństwa i pozwalają zanurzyć się w przepysznej czerwonej buraczanej konsystencji dania. Zupa buraczkowa z dodatkiem ziemniaków, selera, marchwi, pietruszki i pora, to smaczna propozycja na sycący i rozgrzewający obiad.
Buraki obierz, umyj i pokrój na 2-4 kawałki. Wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, cukier, szczyptę soli i gotuj pół godziny.
W tym czasie resztę warzyw obierz, umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do buraczków. Gotuj do miękkości warzyw.
Buraczki wyjmij, zetrzyj na tarce i włóż do zupy. Zupę dopraw octem, solą i pieprzem.
Podaj na głębokich talerzach polej śmietaną i posyp posiekanym koperkiem.