Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa cebulowa, czyli potrawa tradycyjna w kuchni francuskiej, zazwyczaj przyrządzana jest z wywaru mięsno-warzywnego i z dodatkiem smażonej na maśle cebuli. Lekko słodką, delikatną w smaku zupę cebulową smakuj szczególnie w sezonie jesienno-zimowym, bo nic tak dobrze nie rozgrzewa jak wywar z dodatkiem cebuli. Pyszność!
Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Do Rosołu dodaj cebulę i wino. Gotuj 10 minut.
Dopraw solą i Przyprawą w płynie. Zupę podawaj z grzankami.