Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na zupę cebulową to jeden z najprostszych przepisów na wytrawną zupę – tak, wytrawną, mimo że jej głównym i podstawowym składnikiem jest właśnie cebula, która tworzy bardzo smaczną kompozycję z Zupą cebulową WINIARY, a jeszcze lepiej smakuje zrumieniona na maśle i podlana białym winem. Zupę z cebulą podajemy z grzankami serowymi – i nie tylko jesienią, kiedy potrzebujemy wzmocnić naszą odporność. To pychota na każdy dzień!
Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, wlej wino, odparuj do połowy płynu.
Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 10-15 minut.
Rozlej do bulionówek, podaj z grzankami serowymi.