Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na pyszne i sycące danie? Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną jest niewątpliwie jednym z nich! Pyszny aromat Zupy cebulowej WINIARY w połączeniu z kiełbaskami zapiekanymi razem z chrupiącym boczkiem, na pewno znajdą niejednego wielbiciela. Zupę podawaj z kwaśną śmietaną, a jeśli czujesz, że dopadł cię naprawdę duży głód, to podawaj zupę cebulową z domowymi grzankami!
Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
Zupę cebulową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.