Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wkładamy podudzia i gotujemy czysty wywar z odrobiną soli do smaku.
Grzybki przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na minimum 20 minut, następnie odcedzamy i kroimy w paseczki.
Marchewkę obieramy, kroimy w słupki około 2-3 cm.
Papryczki chilli oczyszczamy z nasion, czosnek obieramy - przekładamy papryczki i czosnek do blendera i rozdrabniamy na drobniutko.
Kiedy wywar mamy gotowy mięso wyciągamy, obieramy od kości, kroimy w paseczki.
Do wywaru wkładamy pokrojone grzybki oraz marchewkę i gotujemy przez 15 minut.
Następnie dodajemy kiełki, oraz kurczaka - gotujemy 10 minut.
Do garnuszka przelewamy 3 łyżki wody, dodajemy sos sojowy, ocet winny i ryżowy, maggi, dodajemy imbir curry paprykę ostrą, około 1/3 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki cukru oraz skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy
Powstałą zaprawą zalewamy gotującą zupę i mieszamy by nie powstały grudki. Na koniec dodajemy koncentrat i Ziarenka Smaku WINIARY.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy. Zupę podajemy na ciepło.