Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa oczyścić i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, por pokroić w ćwiartki, cebulę posiekać, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ziemniaki wraz z marchewką, pietruszką oraz porem przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować około 25 minut na małym ogniu.
Boczek pokroić na mniejsze kawałki i wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Przełożyć do zupy około 10 minut przed końcem gotowania.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.