Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.
Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.