Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule obrać, drobno pokroić.
Na dnie garnka rozgrzać połowę przygotowanego masła (3 łyżki), zeszklić na nim cebulę.
Do zeszklonej cebuli wlać rosół. Gotować na małym ogniu.
W osobnym naczyniu rozmieszać chrzan ze śmietanką. Dolać odrobinę gorącego bulionu. Wymieszać i dolać do garnka z gotującym się rosołem.
Całość zagotować.
Zupę doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
W osobnym garnku ugotować jajka na twardo.
Kromki chleba pokroić na niewielkie grzanki.
Na patelni rozgrzać pozostałe 3 łyżki masła, zrumienić grzanki.
Zupę chrzanową podawać z jajkiem pokrojonym na ćwiartki lub chrupiącymi grzankami.