Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek przeciśnij przed praskę. Warzywa pokrój w drobną kostkę.
W garnku, na rozgrzanej oliwie, najpierw podduś cebulę. Potem dodaj czosnek i duś razem kolejne pół minuty. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze chwilę.
Do garnka z warzywami wlej 1 litr wody i dodaj Bulion warzywny WINIARY. Gotuj całość 15 minut. W tym czasie ugotuj jajka przepiórcze (3 minuty), ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki.
Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj chrzan i śmietanę i miksuj jeszcze przed chwilę na niskich obrotach. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gotową zupę podawaj z jajkami i dodatkiem rzeżuchy.