Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa chrzanowa w zimowej odsłonie, czyli z białą fasolą. Świetnie smakuje, przyjemnie rozgrzewa i syci na długo. Na dodatek możecie ją szybko przygotować nawet w środku bardzo zapracowanego tygodnia, bo zupa została przygotowana na bazie gotowego produktu, jakim jest Zupa Cebulowa Winiary. Dzięki zrumienionej cebulce, którą znajdziecie w opakowaniu, zupa ma niezwykły głęboki aromat.
Do zupy chrzanowej trafiła sycąca biała fasola, dzięki czemu obiad możecie zakończyć na pierwszym daniu. Jeśli macie ochotę, dodajcie do zupy jeszcze garść chrupiących grzanek.
Z podanej ilości składników przygotujecie 2 porcje zupy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Z o,5 l wody odlewamy ½ szklanki. Resztę wlewamy do garnka z ziemniakami, dodajemy ząbki czosnku w łupinkach. Zagotowujemy i gotujemy 20 minut.
W połowie czasu gotowania zawartość opakowania z Zupą Cebulową Winiary rozprowadzamy w odlanej wcześniej wodzie, dodajemy do garnka z gotującymi się ziemniakami, gotujemy kolejne 10 minut.
Miksujemy zupę na gładki krem.
Chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy do zupy stopniowo, dla uzyskania najlepszego efektu.
Dodajemy fasolkę, mieszamy. Posypujemy na talerzach świeżymi listkami majeranku lub tymianku.